Saveti za planiranje venčanja

SAVETI ZA PLANIRANJE VENČANJA

PITANJE: Planirate venčanje? Da li znate šta je NAJBITNIJE?

Kada planiramo bitan dan u životu, osećamo se uzbuđeno, uzhitreno, pa i srećno i uplašeno u isto vreme. Razmišljamo da li smo sve odradili kako smo zamislili, da li smo sve pripremili na vreme, i brinemo da li će sve proći savršeno. To je sasvim normalno, ali..

Da li pamtite i ostale srećne dane u vašem životu?

Verovatno pamtite, ali sećanja vremenom blede, i to je prirodno, a te divne uspomene ne bi trebale da se čuvaju samo u sećanjima.

I upravo je to ono što je najbitnije za vaš dan. Ne te divne fotografije i snimci, kojih će biti mnogo za vaš specijalan dan, već njihova vrednost i emocije koje nose i simbolišu. To je nešto što ostaje uz vas. I kada posle mnogo godina pogledate te slike, i snimke, i dok ih posmatrate sa poluosmehom na licu, vratiće vam se i onaj divan osećaj koji ste imali u sebi tog prelepog dana.

Mi nismo samo fotografi, mi smo čuvari vaših uspomena, mi brinemo o njima jer znamo koliko vam je taj dan bitan. Danas fotografi sami sebe nazivaju „Porodičnim fotografima“, jer slikaju i snimaju porodična veselja i proslave. I mi se smatramo fotografima koji se mogu nazvati porodičnim, ali iz drugih razloga. Vaše uspomene su i nama bitne, vaš srećan dan je i naš srećan dan, upravo iz razloga jer smo mi deo nečeg prelepog i predivnog. A naša uloga je veoma važna i odgovorna, jer ste nam vi ukazali povrenje.

Mi smo tu da obeležimo svaki deo tog dana. Svaku situaciju da ispratimo i svaki bitan momenat da „uhvatimo“. Mi ne propuštamo ništa i ne dozvoljavamo da neke lepe uspomene završe samo u sećanju. Mi želimo da budemo upravo oni, koji će vam izmamiti osmehe i emocije svokog puta kada pogledate slike i snimke sa vašeg venčanja.

Zašto su ti detalji važni? Zato što je nemoguće da budete na više mesta u isto vreme, a verujem da ne želite propustiti niti jedan sekund vašeg venčanja. Svaki magičan moment mora biti zabeležen. A da bi se oni žabeležili, fotograf mora osetiti kako da prepozna takav trenutak, i da mu ništa ne promakne a da, u isto vreme, bude neprimetan.

Kažu da su sva venčanja ista, ili barem slična. Imamo mladence, goste, pa redom kuća, crkva, opština i sala, pa onda predjelo, glavno jelo i torta, kako sve to obično biva, i sva venčanja liče jedno na drugo. To nije istina. Svako ima svoju jedinstvenu ljubavnu priču. Svako nosi određenu emociju i energiju. To je dan kada dvoje ljudi odluče da provedu život zajedno, to je dan kada se spajaju dve porodice i postaju jedno, i to je dan kada pobeđuje ljubav.
A mi, mi smo samo tu da vašu jedinstvenu priču zabeležimo na najbolji mogući način, da probamo da je ispričamo bez reči, i da je spakujemo u tu večnu arhivu.

Dakle, odgovor na pitanje sa početka, što je najbitnije za vaš najsrećnji dan, je upravo to: da on ne traje samo jedan dan, već da kroz uspomene i sećanja bude što duže uz vas i da nikad ne izbledi.

Mi brinemo o vašim uspomenama!

Čitajte dalje! Kako da pronađete fotografa u samo tri koraka?