Ova 4 pitanja jednostavno MORATE postaviti fotografu ukoliko želite da ga angažujete za vaše VENČANJE!

Kada tražimo fotografa za neki nama bitan dan, kao što je venčanje, onda želimo i da obavimo intervju s njim ne bi li saznali nešto više o njemu i njegovom radu. I samo tako možemo biti sigurni i spokojni da smo izabrali odgovarajućeg.
Ali koja su krucijalna pitanja koja moramo postaviti?

Ako se pitate zašto je VEOMA VAŽNO pronaći dobrog fotografa za vaš bitan dan, evo i odgovora!

1. Koliko ste venčanja radili do sad? (otprilike)
U svakom poslu iskustvo igra bitnu ulogu. Poslodavci, recimo, radije ukažu povrenje nekoj osobi, pa čak i sa malim iskustvom, nego onoj bez ikakvog. Zašto? Zato što je manja verovatnoća da može doći do grešaka i zato što ne želimo da se neko uči na nečemu što je nama važno. Ukoliko je fotograf radio nekoliko venčanja pre vašeg to je zaista dobar znak. On zna koje trenutke da traži, zna šta je bitno, zna kako da postavi ljude za slikanje, zna gde može doći do grešaka i pazi na to. On zna kako sebe da postavi da bude neprimetan, i na kraju, može i mladu da posavetuje kada je slikanje u pitanju, jer je njoj to možda i najbitnije, a sigurno ima više iskustva od nje.
Dakle, iskustvo je bitan faktor!

2. Da li možemo imati specijalne zahteve kada je fotografisanje u pitanju?
Mnogi mladenci žele da im venčanje bude posebno, na ovaj ili onaj način. Jedan od tih načina su i specifična mesta za slikanje, poput parkova, lokalnih jezera, možda nekih okolnih važnih znamenitosti ili jednostavno neka njihova značajna mesta. Fotograf bi trebao biti fleksibilan i da sa zadovoljstvom, ne samo izađe u susret mladencima, već i sam predloži neka prelepa mesta. Specijalni zahtevi mogu biti i u vidu fotografskih efekata koji se mogu ubaciti na slikama ili molba da fotograf ostane malo duže od dogovorenog vremena. To su samo neki od primera. Ukoliko je fotograf otvoren za predloge, i sa zadovoljstvom prihvata vaše zahteve, onda on zaista voli svoj posao, ništa mu neće biti teško i bićete sigurno zadovoljni njegovim radom.

3. Koje su cene vaših usluga i kako izgleda kompletna ponuda?
Kada saznate cenu usluga, i ako vam je prihvatljiva, onda morate imati jasnu sliku o tome šta tačno dobijate uz taj paket. Koliko slika i u kom formatu se dobijaju, da li je album uključen u cenu, koliko ljudi ima u timu, koliko traje snimak, koliko sati traju vaše usluge tog dana, i sl. To su neke stvari koje bi trebalo da se jasno navedu u ponudi, da biste znali da li vam potpuno odgovaraju ili ne.

4. Gde možemo naći vaše radove sa drugih venčanja i testemonijale prethodnih klijenata?
Ovde je takođe reč o iskustvu koje je fotograf stekao. Samo što u ovom slučaju želite i potvrdu tj. dokaze njegovog rada. Gledajući te fotografije brzo ćete uvideti njegov metod rada i stil kojim se služi, saznaćete da li i vi želite slike istog tipa na svom venčanju. To je možda i najbitniji element i toj vašoj potrazi za profesionalnim fotografom. U tih par slika se može videti apsolutno sve. Po kvalitetu fotografije odmah možete prepoznati i kvalitet aparata za slikanje, da li je dobro osvetljenje koje koristi, i njegova sposobnost da dočara trenutak na najbolji mogući način.
A što se tiče testemonijala prethodnih klijenata, njih možete pronaći ili na njegovom vebsajtu ili na društvenim mrežama. U slučaju da ih nema, to može stvoriti nepoverenje u kvalitet njegovog rada i utiska koji ostavlja.
Ukoliko ih ima, i pozitivni su, a vi niste još uvek dovoljno uvereni, možete kontaktirati te ljude putem društvenih mreža i pitati ih kakva iskustva imaju sa fotografom. Taj potez može biti malo neprijatan jer ne poznajete osobu koju kontaktirate ali s druge strane može biti veoma koristan, tako da vredi rizikovati.

Ovo su 4 suštinska pitanja iz kojih proizilaze i ostala. I ona su najbitnija!
A nas… Nas možete pitati apsolutno sve.
Mi imamo i iskustva u radu i dokaze, kao i testemonijale zadovoljnih klijenata da to i potvrdimo. Mi smo otvoreni za predloge i uvek spremni za vaše zahteve. Mi imamo široku i veoma jasnu ponudu, sa povoljnim i pristupačnim cenama, a i raspoloženi smo uvek za sve vrste dogovora.
Mi smo tu da vam izađemo u susret za vaš specijalan dan.
Mi želimo da ćaskamo sa vama, i da zajedno dođemo do željenog cilja.

A sve što vi treba da uradite je da nas kontaktirate ŠTO PRE jer se vaš bitan dan bliži i mirnije ćete spavati kada znate da će sve biti u sigurnim rukama.

Podelite:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn