OTKRIJTE: Ako planirate proslavu bitnog dana, onda su ovo slike koje želite ZAUVEK sačuvati u vašoj arhivi!

Ljudski um ima veliku moć, on može da zapamti mnogo stvari ali vremenom, isto tako, može i da ih zaboravi. Ono što on, nažalost, ne može, je da izabere trenutke koje želimo sačuvati i one koje želimo zaboraviti. Bilo bi lepo kada bi čovekov mozak mogao, kao foto aparat, da zapamti samo one lepe stvari i srećne trenutke, i njih da sačuva u svojoj memoriji, a one koje nisu tako lepe, i koje želimo gurnuti u zaborav, da ih naprosto uništi i odstrani, poput negativa.

Ali to je nemoguće i zato su nam neophodni foto aparati.

U životu nam se dese neki spontani trenuci, neočekivani a lepi, i nismo pripremljeni za te srećne momente koji su se desili iznenada, a voleli bismo da ih nekako zabeležimo.
Ali se zato možemo pripremiti za neke bitne događaje u našim životima koji se planirano dese. Događaji poput venčanja, krštenja, rođenja deteta, i slične proslave, su zaista retki trenuci, njih imamo samo nekoliko tokom života, i zato ih moramo dočekati pripremljeno.

Tokom tih dana napravi se mnogo fotografija, ali ipak su neke možda vrednije od drugih. A znate li koje su najvrednije?

Prvi poljubac mladenaca
Pre tog poljupca, oni su verovatno imali nekoliko desetina ili stotina hiljada poljubaca, ali ovaj je poseban, i vredniji od svih prethodnih zajedno. Njime su „parafirali“ svoju ljubav, potvrdili je, i to po prvi put, kao muž i žena. Fotografija tog trenutka imaće zauvek veliku vrednost. Gledaće je povremeno, zagrljeni i s osmehom na licu. Čak i ako budu u svađi, ta slika smiriće njihova srca i ponovo ih približiti. Kroz nju se mogu prisetiti šta je ono što je zaista bitno, i da su se tog dana obavezali i „pretplatili“ na večnu ljubav.

Bacanje bidermajera
Postoje razne tradicije i običaji na venčanjima, u svakom društvu. Ovo je jedan koji svi vole. Bacanje bidermajera od strane mlade je čin koji je ozbiljan, jer se devojke bore za njega sa željom da se baš one sledeće udaju. On je i simpatičan, jer su svi nasmejani i raspoloženi. A pre svega je zanimljiv i smešan, jer uvek nastane haos u toj borbi.
U većini slučajeva mlada baci bidermajer na luster ili nekom gostu u čorbu, ili se u gužvi nađe neki pijani svat koji ga slučajno uhvati, pa ga ostale devojke brzo otrezne jer im je pokvario trenutak. U svakom slučaju, fotografije ovog čina biće zauvek vredne, ne samo mladi koja je bacala taj buket, već i svim njenim prijateljicama koje su učestvovale, i uvek će se prisećati tog momenta kroz šalu i smeh.

Prvi ples
Zašto je bitan prvi ples? Zato što mladenci tokom dana prolaze kroz napete trenutke, jer se spremaju i pripremaju za venčanje, razmišljaju da li će sve proći u najboljem redu, onda sledi deo kod matičara i u crkvi, a sve to, iako je zaista lepo, ume da bude i naporno.
Do trenutka kada uđu u salu i zaplešu. Tada im pada ogroman teret s leđa i mogu da se prepuste potpunom uživanju. Iako je cela sala upreta u njih oni imaju osećaj da su sami na svetu. I dok plešu, uz njihovu omiljenu pesmu, može se osetiti i ljubav i strast, a i sreća koju osećaju u tom zanosu. Fotografija tog trenutka, nije dovoljna! Mora ih biti mnogo, iz svih uglova. I ono najbitnije, a to je video snimak ovog specijalnog čina.
I kasnije kada mladenci gledaju snimak cele svadbe, koji verovatno traje nekoliko sati, taj momenat biće im sigurno najdraži.

Primetili ste da su sva tri primera situacije sa venčanja. Jedna je osećajna, druga je duhovita a treća je emotivna. I svaka ima svoju vrednost. Jednaku a ipak različitu.
Svaka je posebna na svoj način. Ali to nije sve.
Slike koju su možda snažnije i bitnije od nabrojanih, su slike sa krštenja i rođenje deteta.

Za takve fotografije ne postoji dovoljno dobar opis koji bi dočarao njihovu vrednost. One su jednostavno prelepe, i srećne, i emotivne. One bude sva ostala divna osećanja koje čovek ime u sebi kada pogleda sliku bebe koju kum krsti ili koju majka po prvi put drži u naručju. Te slike ne možemo nazvati ni „posebne“, jer one prevazilaze i tu kategoriju. Njima vrednosti raste vremenom. Kako? Jednostavno zamislite tu bebu sa slike, koja je sad čovek od 60godina, i dok gleda sliku svoje majke i njega, kada ga je po prvi put držala u naručju, i koja više nije s njim, obuzeće ga snažne emocije, možda malo i one tužne ali pre svega one pozitivne i srećne. Jer je to uspomena na najsrećniji dan njegove majke.

Mi razumemo koji su momenti bitni, koji su trenuci važni, i koji su oni koje treba zauvek sačuvati u arhivi. Mi razumemo šta znači imati bitan dan u životu, i da su, prethodno nabrojane situacije, zaista retke i posebne, i za njih treba biti pripremljen i iskoristiti ih maksimalno.

Angažujte nas, i mi vam OBEĆAVAMO da ćemo vam obezbediti fotografije koje će vam uvek buditi divne emocije i koje će postati večne uspomene u životnoj vašoj arhivi.

Ova 4 pitanja jednostavno MORATE postaviti fotografu ukoliko želite da ga angažujete za vaše VENČANJE!

Podelite:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn