Ako vaš fotograf ima ovu osobinu onda znajte da ste izabrali PRAVOG!

Da bi fotograf bio kompletan, uz široku ponudu i visok kvalitet usluga, on mora imati i nešto posebno, nešto što nije toliko uobičajno i nešto što će ga izdvojiti u moru konkurencije. A to je percepcija ljubavi!

Možda vam zvuči kao totalno smešna i nebitna stvar, ali evo pitanja pa dobro razmislite:
Da li biste više voleli da na vašoj proslavi bude fotograf koji će kroz slike prikazati svaki vaš emotivni trenutak koji se desi tokom tog dana ili biste možda više voleli fotografa koji će samo napraviti gomilu lepih slika?

Kada je nama neki dan važan onda želimo i da ostalim osobama, koje su tu s nama tog dana, da bude isto tako važan. Ali to je naravno nemoguće, ne može svima biti jednako bitno. Kao recimo venčanje,ono ne može imati podjednaki značaj kumovima i komšijama. To jednostavno ne možemo da očekujemo. A još manje je za očekivati da naš bitan dan bude važan i ljudima iz npr. keteringa, konobarima ili fotografu. Ono što možemo da očekujemo je da oni shvataju koliko je nama taj dan značajan i da se potrude da prođe u najboljem redu.
Ali kako možemo znati koji fotograf ima „skener“ ljubavi u svom aparatu?

Fotografisanje

Jedan foto aparat može napraviti hiljade slika. Neke su više a neke manje lepe, neke imaju magičnu pozadinu i divno okruženje, druge iskrene osmehe ili one “lažne” napravljene samo za slikanje, ali najređe fotografije su ujedno i najvrednije, a to su slike koje nose određenu emociju.

Kao što “lepo odelo ne čini čoveka” tako i fotografiju ne čine samo ljudi obučeni u ta lepa odela, već energija koja se oseti među njima.

Podrazumeva se da fotograf poznaje sve emotivne trenutke na proslavama koje treba ovekovečiti. Trenutak krštenja deteta u crkvi, prvi ples mladenaca ili momenat kada roditelji unose tortu za 18ti rođendan svog deteta. To su trenuci u kojima se traže reakcije ljudi, one iskrene i emotivne. Te reakcije su vredne toga da se zabeleže i postanu večne uspomene.

Ono što se ne podrazumeva je to da je fotograf ujedno i posmatrač. On mora pažljivo gledati i povezati ko je ko na proslavi, i samo tako može doći do onih specijalnih emotivnih fotografija. Upravo zato i postoji naziv “Porodični fotograf”, ne zbog toga što on postroji celu porodicu pa ih fotografiše, već zbog toga što on ne propušta njihove emotivne reakcije i trenutke tokom proslave.

Snimanje

Kod snimanja je lako “uhvatiti“ sve emotivne trenutke, jer snimak ne traje samo nekoliko stotinki kao bljesak blica na foto aparatu. Tokom snimanja možemo u jednom trenutku zabeležiti i više emotivnih reakcija. I zato je ona bitna. Ali kamera ne služi samo da zabeleži takve trenutke, već da na jedan specifičan način ispriča vašu priču tog radosnog dana. Nešto poput mini dokumentarnog filma o vašem životu, o ljudima kojima ste svakodnevno okruženi i o ljubavi koja vas sve zajedno spaja i okuplja. U tom filmu vi ste glavne uloge, vi ste zvezde događaja i vi ste zaslužni što će taj film imati srećan početak i još srećniji kraj.
A snimatelj mora prikazati taj „film“ kao da gledaocima ukazuje na jednu emotivnu priču, nebitno da li je između dvoje ljudi, cele porodice ili između prijatelja.

Ljubav na fotografijama se jasno vidi u osmesima, u pogledima ili u zagrljajima i poljupcima. Te slike naprosto zrače.

Ljubav na snimcima budi emocije kad god se taj snimak gleda. Možda se pusti i po koja suza ali to je suza radosnica, jer nas podseća na predivan dan pun lepih momenata.

Ljubav je nešto što sve pokreće, pa tako i nas, i upravo je to jedan od osnovnih razloga zbog kojih i radim ovaj posao sa tolikim zadovoljstvom.

Ako želite fotografa, koji će vaš radostan dan pretvoriti u lepu emotivnu priču sa puno ljubavi, onda nas kontaktirajte već danas, jer mi razumemo važnost vašeg dana i značaj koji ima za vas!

Podelite:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn